2010. augusztus 25., szerda

Terminator von Ödenburg

Terminator (kép innen)
Emlékeztek a Terminator jelenetére, amikor elkezdi javítani a saját kezét? Ahol a csuklóján kilátszanak a mechanikus alkatrészek. Ma folyamatosan ez a kép lebegett a szemem előtt, miközben Győrben voltam a kézsebészeti ambulancián, egy hetes kontrollon.
Az eredetileg keresztben futó vágás a műtét során kiegészült egy hosszantival is. Nyilván így tudták összevarrni a sérült artériát és idegeket. Most egy helyes T-alakú sebhely látszik.
Időközben a vágás összeforrt, így varratot szedtek. Meglepetésemre nem folyamatos varrás volt, hanem minden egyes öltést külön megcsomóztak - mind a 18-at. Így kiszedéskor csak meg kellett fogni egyesével a csomókat, alatta elvágni a fonalat és kihúzni a túloldalon. Nagyon hatékony!
A doktornőnek valószínűleg így is kétségei voltak épelméjűségemmel kapcsolatban (ld. a sérülés körülményeit), amit csak megerősített benne, amikor elővettem a telefont, hogy én most bizony fényképezek.


Figyelem! Továbblapozás után fotók, csak erős idegzetűeknek!













Sajnos a varratszedés és átkötözés után a gipsz visszarakása következett. Maga a gipsz értelemszerűen nem fogja körbe az egész karomat, csak a kézhát oldaláról fedi a csuklót és az alkart, mint egy héj. Az egyetlen szerepe megakadályozni a kiegyenesedést. Így tehermentesíti a varrt idegeket.



Aztán természetesen beugrott az újabb kép: Luke Skywalker karja Birodalom visszavágban miután találkozott Darth Vader-rel:

The Empire Strikes Back (kép innen)
Még négy hétig. Levétele a következő kontrollon esedékes, szeptember 22-én. Kéz-téma addig jegelve.


Hasta la vista, Baby!

3 megjegyzés:

  1. helo nekemisvolt egy ityen balesetemes megszeretnelek ismerni

    VálaszTörlés
  2. helo sandor vagok azt szeretnem kerdezni hogy mitortent a kezedel es rendbe jote?

    VálaszTörlés
  3. helo azt szeretnem tudni hogy mitortent es rendbejote a kezed

    VálaszTörlés