2010. szeptember 29., szerda

I, Robot


NS-5 (kép innen)
Nem, nem az NS-5-re gondoltam. A US Robotics 2035-ös (eredeti) kampánya szerint ugyan a világ első teljesen automatizált háztartási kisegítője, a 3 törvény alapján programozták és Dr. Susan Calvin robopszichológus erőfeszítéseinek hála legalább az arcán tükröződnek érzelmek, mégsincs benne semmi emberi. Nyilván azért, mert robot.
Adott viszont Del Spooner, aki balesete után bekerült Dr. James Cromwell donor programjába. Kapott kezet, alkart, felkart, vállizületet és néhány bordát. És minden reggeli rutinja a súlyzózás. Ami meg is látszik rajta. Az én célom ugyan nem ez - bár nem tiltakoznék, ha hasonló mellékhatása lenne a napi kétszeri gyógytornának.

Del Spooner (kép innen)
Az úgy kezdődött, hogy lekerült a gipsz. Hivatalosan is. Gyógytorna beutalót már a varratszedés alkalmával kaptam, de a gipsz levételéig nem túl izgalmas feladatokkal kellett megbirkózni: ökölbe szorít - kinyújt; ujjakat terpeszt - összezár; hüvelykujjat és mutatóujjat összezár, aztán ugyanez a többi ujjal is. Már amennyire a gipsz engedte. Mostantól: ökölbe szorít - kinyújt; ujjakat terpeszt - összezár; hüvelykujjat és mutatóujjat összezár, aztán ugyanez a többi ujjal is. Aztán: ujjat hajlít ellenállással szemben; terpeszt ellenállással szemben; összezár ellenállással szemben. Naponta kétszer. Gyógytornásszal hetente kétszer. Fizikoterápia hetente kétszer. Öt héten keresztül. Aztán...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése